Уряд отримав заяви про відставку трьох членів наглядової ради Нафтогазу

Уряд отримав заяви про відставку трьох членів наглядової ради Нафтогазу

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтвердив, що отримав заяви від трьох незалежних членів наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" про складання повноважень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час засідання уряду повідомив перший віцепрем‘єр-міністр - міністр економіки України Олексій Любченко.

"Нам надійшли заяви від незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" про припинення своїх повноважень", - сказав Любченко.

У зв'язку з цим буде оголошено конкурс на вакантні посади в наглядовій раді компанії.

"Фактично, у нас оголошений конкурс на одного незалежного члена наглядової ради. Зараз, як ми і домовлялись, Кабмін оголошує конкурс на три посади. Тобто, разом ми маємо провести відбір і призначити на посади 4 незалежних членів наглядової ради Нафтогазу", - прокоментував Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль доручив готувати оголошення конкурсу в наглядову раду Нафтогазу

Він підкреслив, що конкурс буде проведений відповідно до принципів корпоративної реформ. Шмигаль також зауважив, що рішення про оголошення конкурсів було заплановане наперед.

Як повідомлялося, 7 вересня Прем'єр-міністр Шмигаль доручив першому віцепрем’єр-міністру - міністру економіки Олексію Любченку у тижневий термін забезпечити оголошення конкурсу на відбір 4 незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», призначивши новим головою правління компанії Юрія Вітренка.

Читайте також: Опалювальний сезон-2021: як в умовах децентралізації не отримати «тепловий удар»

19 травня Кабмін переобрав членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа, Людо Ван дер Хейдена, Юлію Ковалів і Наталію Бойко на термін до одного року. Їхні повноваження були продовжені до затвердження переможців відбору на посади незалежних членів наглядової ради, але не більш як на один рік.

7 вересня у ЗМІ з'явилися повідомлення, що три незалежних члена наглядової ради Нафтогазу вирішили скласти повноваження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-