Україна просить Польщу збільшити кількість дозволів на вантажні автоперевезення до 200 тисяч

Україна просить Польщу збільшити кількість дозволів на вантажні автоперевезення до 200 тисяч

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль попросив главу польського уряду Матеуша Моравецького збільшити кількість дозволів для українських вантажоперевізників до 200 тисяч на рік.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Моравецьким у межах XXX Економічного форуму у польському Карпачі на південному заході Польщі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Під час зустрічі я наголосив на важливості розв'язання питань, які досить тривалий час знаходяться на порядку денному двох країн, а саме: збільшення польською стороною квоти дозволів для українських перевізників... Ми просимо польську сторону повернути кількість автодозволів до того рівня, який існував до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС - до 200 тис. дозволів на рік", - заявив Шмигаль.

Він зауважив, що Україна максимально використовує можливості поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС для реалізації своїх зобов'язань перед європейськими партнерами.

Прем'єр-міністр України підкреслив, що попри пандемію коронавірусу рівень двосторонньої торгівлі товарами і послугами між Україною і Польщею у першому півріччі цього року сягнув майже 5 млрд доларів. Він додав, що ця позитивна динаміка дозволила обговорити механізми, що сприятимуть подальшому зростанню рівня двосторонньої торгівлі і збільшення рівня інвестицій.

Як зазначив Шмигаль, під час зустрічі з Моравецьким обговорено також питання розбудови і будівництва нових пунктів пропуску на спільному кордоні, зокрема і за кошти польського кредиту у розмірі 100 млн євро.

Читайте також: Шмигаль запропонував провести саміт Люблінського трикутника на рівні прем'єрів

Як повідомлялося, Польща останні кілька років поступово зменшує квоти дозволів для українських перевізників. Якщо у 2018 році українські вантажні перевізники мали 200 тисяч польських дозволів, у 2019-му – 160 тисяч та ще 15 тисяч додаткових, то у 2020 році Польща видала 160 тисяч дозволів та лише 4 711 додаткових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-