Євросоюз випустить «зелених» облігацій на €250 мільярдів

Євросоюз випустить «зелених» облігацій на €250 мільярдів

Укрінформ
Європейська Комісія оголосила 7 вересня про ухвалення рамкових правил для випуску так званих «зелених облігацій» на 250 млрд євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Єврокомісії.  

«Європейська Комісія ухвалила сьогодні, після незалежної оцінки, рамкові правила для видання «зелених облігацій», що є кроком до емісії таких облігацій на суму до 250 млрд євро. Це становить 30% від загального обсягу фінансового інструменту «Нове покоління ЄС». Ці рамкові правила нададуть інвесторам впевненість у тому, що мобілізовані фонди будуть розміщені у «зелені» проєкти, і що Європейська Комісія буде звітувати про природоохоронний ефект цих проєктів», - йдеться у повідомленні.

Ухвалення рамкових правил робить можливим перше видання «зелених облігацій» вже у жовтні поточного року на ринкових умовах.

Читайте також: Потенціал ринку «зелених» облігацій в Україні оцінюють в $36 мільярдів

«Намір ЄС видати зелені облігації на суму до 250 млрд євро на період від цього часу і до кінця 2026 року робить нас (ЄС – ред.) найбільшим видавцем зелених облігацій у світі. Це також є сигналом про виконання наших зобов’язань щодо надання стабільного фінансування для зусиль з відновлення ЄС», - зауважив з цього приводу Єврокомісар з питань бюджету та адміністрування Йоганнес Ган (Johannes Hahn).

Європейські фінансові зобов’язання будуть поширюватися та розміщуватися серед інвесторів виключно через аукціони, проведення яких розпочнеться з 15 вересня. Єврокомісія буде організовувати такі аукціони у першу та третю середу кожного місяця.

Читайте також: Шмигаль доручив опрацювати питання випуску «зелених» євробондів

Як повідомлялося, «Нове покоління ЄС» є тимчасовим інструментом з економічного відродження Євросоюзу обсягом близько 800 млрд євро у поточних цінах (750 млрд євро у цінах 2018 року), який буде спрямовуватися на економічне відновлення після кризи COVID-19, а також на підвищення стійкості ЄС, його цифрової та «зеленої» трансформації.

Як передбачається, 421,5 млрд євро надаватимуться за бюджетними програмами ЄС у формі грантів, ще 385,2 млрд євро будуть доступними для країн-членів ЄС у формі кредитів. Щорічний рівень запозичень Єврокомісії в рамках цієї фінансової програми становитиме близько 150 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-