В Об’єднаній енергосистемі України проведуть випробування

В Об’єднаній енергосистемі України проведуть випробування

Укрінформ
Міністерство енергетики доручило НЕК «Укренерго» прискорити розробку програми проведення системних випробувань в Об’єднаній енергосистемі України (ОЕС) для роботи в ізольованому режимі. Такі випробування є одним з етапів інтеграції вітчизняної енергосистеми до ENTSO-E.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго за результатами засідання робочої групи щодо супроводження процесу інтеграції ОЕС України з об'єднанням енергетичних систем держав – членів Європейського Союзу (ENTSO-E).

Зазначається, що учасники наради обговорили ключові питання, які потрібно вирішити для завершення об’єднання двох енергосистем. Зокрема, Укренерго представило попередні результати досліджень статичної та динамічної стійкості об’єднання ОЕС України з енергосистемою континентальної Європи; дослідження підтвердили технічну спроможність синхронного режиму роботи.

Читайте також: Українську ГТС треба адаптувати до транспортування біогазу та водню — Макогон

«Перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко доручив НЕК «Укренерго» прискорити розроблення Програми проведення системних випробувань в ОЕС України для ізольованого режиму. Також має бути підготовано повний перелік генеруючого обладнання електростанцій, яке буде або може бути задіяне під час роботи енергосистеми в ізольованому режимі», - повідомляє Міненерго.

Читайте також: Підготовка до опалювального сезону: запастися газом, вугіллям і “не наламати дров”

За словами Власенка, такий документ необхідний, щоб усі учасники процесу синхронізації могли завчасно підготуватися.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики України та Енергетичне Співтовариство розпочали діалог про інтеграцію до ENTSO-E. Синхронізація Об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) до ENTSO-E запланована на 2023 рік. На лютий 2022 року запланована тестова робота ОЕС та енергосистеми Молдови в ізольованому режимі, що є одним з етапів інтеграції вітчизняної енергосистеми до ENTSO-E.

Читайте також: Галущенко розповів про підготовку до корпоратизації Енергоатома

ENTSO-E - європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах європейського континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-