Галущенко розповів про підготовку до корпоратизації Енергоатома

Галущенко розповів про підготовку до корпоратизації Енергоатома

Укрінформ
Законопроєкт, який передбачає корпоративну реформу НАЕК «Енергоатом», уже розроблено. Невдовзі його внесуть на розгляд Кабінету Міністрів.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Енергоатома.

«Основний крок у реалізації дорожньої карти корпоративної реформи НАЕК «Енергоатом» – розробку законопроєкту щодо особливостей корпоратизації компанії – вже здійснено. Проєкт пройшов погодження в Мінекономіки, і найближчим часом, після остаточного доопрацювання в інших міністерствах, документ передадуть на розгляд Кабміну. Потім – Верховної Ради», - розповів міністр.

За його словами, після ухвалення закону, проєкт якого розроблявся спільно з консалтинговою компанією Deloitte, корпоративна реформа Енергоатома буде завершена впродовж 9 місяців. Зокрема, передбачається проведення аудиту НАЕК міжнародною консалтинговою компанією

100% акцій майбутнього АТ "Енергоатом" належатимуть державі, нагадав Галущенко.

Читайте також: Енергоатом отримав за пів року ₴1,1 мільярда чистого прибутку

На думку міністра, корпоратизація Енергоатома сприятиме не тільки розвитку українських потужностей, а й виходу на європейський ринок електроенергії після синхронізації з ENTSO-E.

«Якого результату ми очікуємо від корпоратизації? По-перше, це оптимізація структури компанії й ефективне управління. По-друге, покращення кредитного портфеля і доступ до світових ринків капіталу», - додав міністр енергетики.

Як повідомлялось, історія корпоратизації НАЕК «Енергоатом» почалася ще у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-