Нафта торгується різноспрямовано через проблеми з попитом

Нафта торгується різноспрямовано через проблеми з попитом

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок, 7 вересня, не демонструють єдиної динаміки через невизначеність з приводу попиту після різкого зниження Саудівською Аравією контрактних цін на сировину для клієнтів в Азії.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість ф'ючерсів у листопаді марки Brent на Лондонській біржі ICE Futures становить $72,54 за барель, що на $0,32 (0,44%) вище від ціни під час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI у листопаді на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,15 (0,22%) - до $69,14 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $72,22 і $69,29 відповідно.

Проблеми з попитом знову опинилися в центрі уваги після того, як державна нафтова компанія Saudi Aramco у минулі вихідні дні повідомила, що знизить ціни в жовтні на всі сорти нафти для покупців з Азії та країн Середземномор'я.

Ціна основного сорту, що поставляється в Азію, - Arab Light - зменшиться на $1,3 за барель, в результаті він коштуватиме на $1,7 за барель більше, ніж кошик нафти Оману і Дубаю. Вартість інших марок буде знижено на $1-1,3 за барель.

Таке значне зниження цін свідчить про те, що споживання в регіоні, що є найбільшим імпортером у світі, залишається невисоким. Це викликано тим, що карантинні обмеження, спрямовані на боротьбу зі штамом «Дельта», затьмарюють економічні перспективи Азії.

Ринки також осмислюють рішення Організації країн-експортерів нафти та їх союзників, групи, відомої як ОПЕК+, щомісяця збільшувати видобуток на 400 тис. барелів/добу в період з серпня по грудень.

Читайте також: А-95: в Україні знизилася рентабельність торгівлі нафтопродуктами

У центрі уваги трейдерів зокрема залишається ситуація в Мексиканській затоці. Роботу потужностей, що забезпечують понад 80% видобутку в регіоні, припинено після урагану "Іда". У Луїзіані, як і раніше, не відновили роботу п'ять НПЗ, на яких припадають нафтопереробні потужності обсягом близько 1 млн барелів на добу, або близько 6% від загального обсягу нафтопереробних потужностей у США, повідомило Міненерго країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-