Візит Зеленського до США принесе позитивні зміни для українського бізнесу - Устенко

Візит Зеленського до США принесе позитивні зміни для українського бізнесу - Устенко

Укрінформ
Успіх офіційного візиту Президента Володимира Зеленського до США підтверджують досягнуті домовленості, і вже найближчим часом можна очікувати позитивних змін, зокрема в економіці.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" заявив радник Президента з економічних питань Олег Устенко, передає Укрінформ.

"Те, що цікавить усіх нас, - економіка. Цілком очевидно, що кожна зустріч Президента була пронизана питаннями, пов'язаними з економікою, з можливістю посилення наших економічних позицій, починаючи від зустрічей з бізнесом, які проводив Президент у Вашингтоні перед зустріччю з президентом Байденом, і після Вашингтона, виступаючи у Стенфордському університеті, у Сан-Франциско та Лос-Анджелесі", - зазначив Устенко.

За його словами, вже найближчим часом можна очікувати позитивних змін, зокрема для бізнесу в Україні.

"Те, що почне працювати моментально, - ці $3 млрд, кредитна лінія, відкрита від американського Ексімбанку для підприємців - і зі США, які роблять бізнес в Україні, й українських підприємців, які працюють зі своїми американськими партнерами. Ідеться передусім про високотехнологічну продукцію, в якій так зацікавлені ми тут, в Україні... Це дасть нам змогу посилити нашу технологічну присутність у різних галузях нашої промисловості", - пояснив радник Президента.

Читайте також: Ключові міністри США відвідають Київ до кінця року - Стефанішина

Він також спрогнозував відкриття кредитних ліній для Укроборонпрому: "Те, що однозначно позитивно, - кредитні лінії, які, ймовірніше, будуть відкриті зараз і для Укроборонпрому. Крім усього іншого, там ідеться і про пряму допомогу для Укроборонпрому. Буквально нещодавно Офіс Президента офіційно повідомив, що підписано відповідні домовленості з Укроборонпромом".

На переконання Устенка, прогрес очікується і в аграрному секторі.

"Більш ніж значуща для нас подія - це питання, пов'язані з іригацією та зрошенням. Велика програма підписана з Міжнародною фінансовою корпорацією... А це дає змогу не просто посилити нашу присутність на ринку аграрної продукції, а й перейти на якісно новий рівень. Тому що іригація для таких областей, як Одеська, Херсонська, може більш ніж значимо впливати на розвиток усього цього сектору економіки", - наголосив радник глави держави.

Читайте також: Візит Зеленського у США: на Банковій розповіли про підписані документи

Серед позитивів він назвав також угоду про можливість підтримки ініціативи Президента "Велике будівництво": "Є програма, яка активно посилюватиме цей напрям. Ідеться передусім про будівництво нових лікарень, про розвиток медичного сектору. Адже президентська програма містить питання, пов'язані з громадською охороною здоров'я, саме із будівництвом", - наголосив Устенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до США.

1 вересня відбулися переговори президентів України та Сполучених Штатів Америки, 2 вересня українська делегація перебувала в Каліфорнії, де Зеленський виступив у Стенфордському університеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-