Харківський авіазавод працює попри борги - Укроборонпром

Харківський авіазавод працює попри борги - Укроборонпром

Укрінформ
Кредиторська заборгованість Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) становить близько 3,7 млрд грн, з них борг із заробітної плати - 263 млн грн. Однак підприємство працює і виплачує зарплату працівникам.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром», до якого входить підприємство.

Зазначається, що основна частина заборгованості ХДАВПу – понад 2 млрд грн – це заборгованість перед державним бюджетом, пов’язана з випуском підприємством у 2009 році облігацій на суму 1,6 млрд грн під державні гарантії.

За словами директора ХДАВПу Олександра Кривоконя, попри таку ситуацію на підприємстві, воно працює та виплачує кошти працівникам. Зокрема, на сьогодні вже погашено заборгованість з виплати зарплати за два місяці 2020 року – квітень і травень, а також відновлено співробітництво з Єгиптом щодо обслуговування літаків Міністерства оборони цієї країни.

Читайте також: Профспілка Харківського авіазаводу висловила недовіру гендиректору

Крім того, на підприємство відвантажена партія продукції із запасних частин, блоків та деталей для Ан-74, виготовленого свого часу на Харківському авіазаводі. Очікується, що найближчим часом цей літак прилетить на ХДАВП для технічного обслуговування, що дозволить завантажити підприємство до кінця року.

За інформацією Укроборонпрому, на підприємстві триває оптимізація організаційної структури: значно скоротився адміністративний штат, створюються комплексні бригади з усіх необхідних спеціалістів для виконання роботи у різних цехах.

Відроджено дослідно-конструкторське технологічне бюро імені Костянтина Калініна, яке отримало сертифікат розробника.

Також здійснюється підготовка контракту на добудову і лізинг двох Ан-140 національному авіаперевізнику.

«Незважаючи на багаж значущих фінансових проблем, підприємство сьогодні працює, намагаючись відновити виробництво, повернути втрачених клієнтів та вирішити питання з боргами. Антикризові заходи, які запроваджуються на авіапідприємстві, передусім забезпечують виплату поточної заробітної плати колективу», – резюмував Кривоконь.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2021 року Державний концерн «Укроборонпром» затвердив план антикризових заходів для ХДАВПу. Пріоритетами плану визначено погашення заборгованості, відновлення виробництва та повернення замовлень на виготовлення запчастин та обслуговування літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-