Профспілка Харківського авіазаводу висловила недовіру гендиректору

Профспілка Харківського авіазаводу висловила недовіру гендиректору

Укрінформ
Первинна організація профспілки авіабудівників та машинобудівників України на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві (ХДАВП або Харківський авіазавод) заявила про недовіру генеральному директору підприємства та оголосила про одноденний страйк.

Про це стало відомо з рішень профспілкової організації від 30 серпня, які є в розпорядженні Укрінформу.

Так, у рішенні профспілки говориться, що одноденний страйк пройде 6 вересня за межами заводу: працівники планують пройти вул. Сумською - від прохідної підприємства до будівлі Харківської облдержадміністрації. Зазначається, що страйк оголошується «у зв’язку з численними порушеннями адміністрацією та органами управляння ХДАВП трудового законодавства», «відсутністю рішень щодо погашення зарплатних боргів, заліку пенсійного стажу працівників, масовим звільненням персоналу та відсутністю конструктивних програм відродження виробництва літаків».

У повідомленні про організацію мирного зібрання профспілка зазначила, що приводом для акції є вираження недовіри генеральному директору Олександру Кривоконю та публічна вимога до ДК «Укроборонпром» звільнити його.

Укрінформ звернувся до керівника підприємства та очікує на коментар з приводу ситуації на підприємстві.

Читайте також: Уряд докладає всіх зусиль, щоб Харківський авіазавод випустив літаки - Шмигаль

Як повідомлялося, 12 травня керівник Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв затвердив антикризовий план для Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Зокрема, ним передбачається добудова та передача в лізинг українському перевізнику двох Ан-74, завантаження замовленнями на виготовлення запчастин, обслуговування літаків, списання непотрібного металобрухту, передачу в оренду об’єктів на території підприємства.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство - одне з підприємств авіаційної промисловості України, що спеціалізується на повному циклі робіт із серійного виробництва, доопрацювання та технічного обслуговування в процесі експлуатації вироблених літаків.

У червні 2015 року ХАЗ, уже в стані банкрутства, увійшов у концерн «Укроборонпром». Включений у список підприємств, що наразі не підлягають приватизації. Основна заборгованість (65%) держпідприємства – понад 2 млрд грн перед держбюджетом – пов’язана з випуском у 2009 році облігацій на 1,6 млрд грн під державні гарантії.

Зарплатна заборгованість на підприємстві – понад 200 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-