Україна та США продовжують виступати проти Nord Stream 2

Україна та США продовжують виступати проти Nord Stream 2

Укрінформ
Україна та Сполучені Штати продовжують виступати проти проєкту «Північний потік–2» і розглядають його як загрозу для європейської енергетичної безпеки.

Про це йдеться у спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та США, опублікованій на сайті Президента України, повідомляє Укрінформ.

"Україна та Сполучені Штати продовжують виступати проти «Північного потоку–2», який ми розглядаємо як загрозу для європейської енергетичної безпеки", - відзначено в документі.

Читайте також: Запуск Nord Stream 2 ще можна й потрібно зупинити – Вітренко

У заяві вказано, що США мають намір продовжувати застосування передбачених законодавством заходів та енергетичної дипломатії, у тому числі шляхом нещодавнього призначення старшого радника з питань енергетичної безпеки, з метою збереження транзитної ролі та забезпечення безпеки постачання України у цей перехідний енергетичний період, а також недопущення використання Кремлем енергетики як геополітичної зброї.

Зазначається, що уряди України та США підтримують зусилля зі збільшення потужностей для постачання газу в Україну з диверсифікованих джерел.

Читайте також: Членство України в НАТО мало б стати політичною ціною за Nord Stream 2 – посол Мельник

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом.

У середу відбулася зустріч президентів України та США.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-