Кабмін схвалив положення про комісію для верифікації боргів ТКЕ за газ

Кабмін схвалив положення про комісію для верифікації боргів ТКЕ за газ

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Типове положення про територіальну комісію з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах. 

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 1 вересня.

Щоб прискорити процес реструктуризації боргів теплопостачальних компаній і розпочати оздоровлення підприємств напередодні опалювального сезону, в Україні створять територіальні комісії, які проаналізують ситуацію.

«Для того аби процес реструктуризації боргів запрацював якнайшвидше, ми приймаємо положення про територіальні комісії, які будуть займатись аналізом та верифікацією об’ємів боргів. Уважно все буде перевірено, а далі розпочнеться реструктуризація», - сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: В Україні створять територіальні комісії з верифікації боргів теплоенерго

За словами прем’єра, реструктуризація боргів дозволить місцевій владі збалансовано розв’язати питання з тарифами на тепло та гарячу воду у власних громадах.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 27 серпня 2021 року підписав закон про реструктуризацію заборгованості теплокомуненерго.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що закон №1639-IX "Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу", який передбачає реструктуризацію боргів теплокомуненерго за спожитий природний газ, допоможе відшкодувати заборгованість, що виникла через різницю в тарифах на тепло та гарячу воду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-