Угорщина уклала новий газовий контракт із Росією – в обхід України

Угорщина уклала новий газовий контракт із Росією – в обхід України

Укрінформ
Угорщина погодила з Росією всі умови для того, щоб нова довгострокова угода про постачання газу набула чинності з 1 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на главу МЗС Угорщини Петера Сійярто.

Новий контракт розрахований на 15 років з можливістю перегляду умов через 10 років. Згідно з його умовами, Угорщина буде отримувати по 4,5 мільярда кубометрів газу на рік: 3,5 мільярда через Сербію по газопроводу «Турецький потік» і по його сухопутному продовженню та один мільярд кубометрів – через Австрію.

Сіярто заявив, що більшість вантажів за новим контрактом надходитимуть за допомогою нового з'єднувача на кордоні країни з Сербією, який запрацює до жовтня.

Тобто йдеться про постачання російського газу до Угорщини в обхід України.

Сіярто не назвав ціну газу за умовами нового контракту, але заявив, що вона "набагато вигідніша" в порівнянні з нинішньою.

Читайте також: У Нафтогазі пояснили, що Газпром штучно створює дефіцит

Російський «Газпром» підтвердив факт зустрічі з угорським міністром, проте поки не повідомив жодних подробиць договору.

Варто зазначити, що більшість свого імпорту природного газу, який поставляється трубопроводом через Україну, Угорщина отримує з РФ. Однак останніми роками вона диверсифікувала імпорт газу, відкривши транскордонні міжмережові з'єднання з більшістю своїх сусідів та забезпечивши постачання з Royal Dutch Shell через термінал зрідженого природного газу в Хорватії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-