Україна стала членом Консультаційного центру з питань права СОТ

Україна стала членом Консультаційного центру з питань права СОТ

Укрінформ
Україна стала членом Консультаційного центру з питань права Світової організації торгівлі (СОТ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що 28 серпня 2021 року набрав чинності Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ, і Україна офіційно стала членом зазначеної міжнародної організації та може користуватися її послугами.

У Мінекономіки пояснили, що членство у Консультаційному центрі з питань права (КЦП СОТ) передбачає можливість отримання: безоплатних юридичних консультацій з питань права СОТ, правової допомоги під час вирішення спорів у рамках СОТ за плату зі знижкою у 40% до встановленої погодинної базової ставки, а також безоплатних навчальних послуг щодо права СОТ.

Користування послугами Консультаційного центру посилить кадрову та інституційну спроможність України у захисті своїх прав та інтересів в торговельно-економічній сфері, зокрема, під час вирішення спорів у рамках СОТ, сприятиме усуненню торговельних бар’єрів та економії бюджетних коштів.

Читайте також: Українська промисловість зростає п'ятий місяць поспіль - Мінекономіки

КЦП СОТ – це міжнародна організація, утворена у 2001 році з метою надання правової допомоги країнам, що розвиваються, для забезпечення належної реалізації їх прав та інтересів як членів Світової організації торгівлі. На сьогодні членами КЦП СОТ є 12 розвинених країн і 39 країн, що розвиваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-