Українська промисловість зростає п'ятий місяць поспіль - Мінекономіки

Українська промисловість зростає п'ятий місяць поспіль - Мінекономіки

Укрінформ
У промисловості п'ятий місяць поспіль відбувається зростання виробництва. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"П'ятий місяць поспіль у промисловості спостерігається зростання виробництва. За даними Держстату, за підсумком січня - липня 2021 року промислове виробництво зросло на 1,8%", - йдеться в повідомленні.

У тому числі зростання у переробній промисловості становило 1,8%, у добувній - 1,8%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 1,7%. В липні 2021 року промвиробництво зросло на 0,2%, з урахуванням ефекту календарних днів - на 0,9%.

«У липні зростання промисловості більшою мірою формувалось під впливом високої кон’юнктури на зовнішніх ринках, а також поступового відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку. Найбільший внесок у індекс промислової продукції продовжують мати експортоорієнтовані та інвестиційно спрямовані види діяльності», - прокоментував перший заступник міністра економіки Володимир Гринюк.

Так, металургійне виробництво прискорило зростання до 8,4% завдяки збереженню сприятливої кон’юнктури на світових ринках чорних металів, виробництво гумових і пластмасових виробів зросло на 9,9%, машинобудування - на 3,8%, виробництво меблів, ремонт і монтаж машин та устаткування - на 2%.

У міністерстві ці тенденції пояснюють більш активною реалізацією інвестиційних проєктів, зокрема, програми «Велике будівництво».

Читайте також: У Мінекономіки анонсували другий етап оцінювання для «промислового безвізу» у вересні

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату, за 2020 рік обсяги промислового виробництва в Україні скоротилися на 5,2% порівняно із 2019 роком. За 2019 рік промислове виробництво скоротилося на 1,8% проти 2018 року; у 2018 році зростання промислового виробництва становило 1,1% проти 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-