У Мінекономіки анонсували другий етап оцінювання для «промислового безвізу» у вересні

У Мінекономіки анонсували другий етап оцінювання для «промислового безвізу» у вересні

Укрінформ
У вересні цього року розпочнеться оцінювання з метрології, що передує укладенню Угоди АСАА, або так званого "промислового безвізу".

Про це сказав заступник міністра економіки – Торговий представник України Тарас Качка під час Форуму інноваційних виробництв 17 червня, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«По «промисловому безвізу» ми пройшли першу паперову стадію з оцінювання і вже маємо позитивну оцінку. У вересні розпочнеться другий етап з оцінювання метрології. Сподіваюся, до кінця року ми прийдемо до підписання Угоди АССА. Головний ефект полягатиме в одному – це найбільша інвестиція в довіру до українських виробників», - зазначив Качка.

Відповідно до Національної економічної стратегії – 2030, одним із пріоритетних векторів розвитку є промисловість. Серед кроків, які уряд планує здійснити для її розвитку, – стимулювання залучення інвестицій, покращення доступу до фінансів, впровадження "Індустрії 4.0", сприяння регіональному розвитку, розвиток індустріальних парків.

Читайте також: Новий закон сприятиме покращенню бізнес-клімату – Мінекономіки

Як повідомлялось, Україна вже має позитивну оцінку першого етапу оцінювання української інфраструктури якості.

Угода АСАА передбачатиме, що торгівля товарами в секторах, що охоплені цією угодою, проводитиметься на тих самих умовах, які застосовуються в торгівлі товарами між державами - членами ЄС. Нині вироблена в Україні продукція, потрапляючи на ринок ЄС, потребує повторної сертифікації, але з “промисловим безвізом” все відбуватиметься простіше. Українські виробники та експортери зможуть маркувати свою продукцію європейським знаком відповідності (СЕ) та вільно продавати її на ринку ЄС без додаткової сертифікації.

Пріоритетні сектори промислової продукції для укладення Угоди АСАА: низьковольтне електричне обладнання, електромагнітна сумісність обладнання та машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-