Польська PGNiG підписала угоду про розвідку газу в Україні

Польська PGNiG підписала угоду про розвідку газу в Україні

Укрінформ
Польська державна нафтогазова компанія PGNiG оголосила про підписання угоди з українсько-американською компанією "Енергетичні ресурси України" (ERU), яка передбачає спільні геологорозвідувальні роботи з пошуку газу в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву польської компанії.

Зазначається, що угода передбачає купівлю польською компанією контрольного пакета акцій українського "Карпатгазвидобування", одноосібного власника ліцензії на видобування газу на Библівській нафтогазовій площі, що знаходиться на заході України, в районі, що прилягає до кордону з Польщею. З точки зору геології ця територія є аналогом Перемишля, найбільшого в Польщі родовища природного газу, яке PGNiG експлуатує уже більше 60 років, йдеться у заяві.

Як наголошується, в результаті угоди PGNiG придбає 85% акцій "Карпатгазвидобування".

Згідно з графіком ліцензійних робіт, узгодженим між партнерами, завершення підготовки до буріння геологорозвідувальної свердловини очікується до кінця 2021 року. Буріння свердловини заплановано на другу половину 2022 року з подальшими випробуваннями пластів. Якщо вони матимуть позитивні результати, свердловина буде приєднана до української газової мережі та введена в експлуатацію в 2023 році, йдеться у заяві.

Акціонери "Карпатгазвидобування" також планують провести додаткові геофізичні дослідження ліцензійної площі, аби допомогти спроєктувати подальші свердловини.

Як повідомляв Укрінформ, у травні польська державна нафтогазова компанія PGNiG отримала від Антимонопольного комітету України дозвіл на придбання контрольного пакету акцій компанії “Карпатгазвидобування”, яка є власністю українсько-американської компанії "Енергетичні ресурси України" (ERU).

Читайте також: Польській PGNiG дозволили купити контрольний пакет української газовидобувної компанії

PGNiG та ERU у грудні 2019 року підписали угоду про співпрацю щодо розвідки і видобутку газу в західній Україні, поблизу кордону з Польщею. У польській компанії тоді заявляли, що мають відповідний досвід і ноу-хау для видобутку газу в цьому регіоні.

Торік PGNiG продала в Україну 1,2 млрд куб газу, а в першому кварталі цього року 210 млн куб газу.

Укрінформ звернувся по коментар до компанії Енергетичні ресурси України щодо цієї угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-