Оператор ГТС на 21% зменшив витікання газу з обладнання

Оператор ГТС на 21% зменшив витікання газу з обладнання

Укрінформ
За перше півріччя поточного року Оператор газотранспортних систем України заощадив понад 38 мільйонів кубометрів газу завдяки ефективній роботі бригад, що займаються усуненням витоків блакитного палива з обладнання ГТС.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ОГТСУ.

«Завдяки ефективній роботі бригад, витікання газу з обладнання ГТС зменшилося на 21% у порівнянні з І півріччям 2020 року. Так, за шість місяців поточного року компанія заощадила більше 38 млн м куб. природного газу та 1,8 млн кВт-год. електроенергії», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мобільні лабораторії з виявлення та усунення витоків природного газу з обладнання ГТС за І півріччя цього року обстежили близько 70 тисяч потенційних джерел витоків. Завдяки чому і вдалось заощадити таку кількість газу.

Читайте також: Україна та Польща можуть створити потужний газовий хаб у Східній Європі

У компанії додали, що за 1 півріччя 2021 року структурні підрозділи використали майже на 5% менше води у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, що свідчить про успішну роботу в напрямку управління водними ресурсами.

«Українська ГТС модернізується та стає більш екологічною. Ми шукаємо оптимальні рішення, аби скоротити витрати ресурсів та мінімізувати вплив на довкілля під час надання послуг з транспортування газу», - додали в пресслужбі ОГТСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Оператор ГТС модернізує газорозподільні станції в усіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-