Оператор ГТС модернізує газорозподільні станції в усіх регіонах України

Оператор ГТС модернізує газорозподільні станції в усіх регіонах України

Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС" планує провести модернізацію газорозподільних станцій в усіх регіонах України. 

Про це розповів головний інженер ОГТСУ Юрій Зябченко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії.

"Крім реконструкції 10 компресорних станцій (КС), буде проведена модернізація газорозподільних станцій в усіх регіонах України. Проведення оптимізації ГТС дозволить гарантувати економічно обґрунтований тариф для українських споживачів у майбутньому", - сказав Зябченко.

За його словами, одним із пріоритетних об’єктів масштабної програми модернізації ГТС є КС "Яготин".

Нині на станції ведуть загальнобудівельні роботи, також фахівці взялися до установки перших блоків основного технологічного обладнання газоперекачувальних агрегатів (ГПА).

Після завершення реконструкції КС, на ній буде новий компресорний цех з чотирма ГПА із приводом від газотурбінних двигунів виробництва ДП «Зоря»-«Машпроєкт» потужністю 14-16 МВт кожний та необхідною інженерною інфраструктурою.

«Відповідно до Плану розвитку ГТС, ми направляємо інвестиції виключно в ті об’єкти, які використовуватимуться і за умови суттєвого скорочення транзиту", - додав Зябченко.

Читайте також: Оператор ГТС закупить послуги з ремонту газогону за понад ₴40 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила план розвитку газотранспортної системи на 2020 - 2029 роки, яким передбачено інвестиції в інфраструктуру газотранспортної системи (ГТС) України у розмірі 38,7 млрд грн (без ПДВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-