В Україні пропонують заборонити відключення ТКЕ від енергопостачання в опалювальний сезон

В Україні пропонують заборонити відключення ТКЕ від енергопостачання в опалювальний сезон

Укрінформ
Асоціація «Укртеплокомуненерго» пропонує розробити в Україні механізм автоматичного коригування тарифу на теплову енергію, а також заборонити відключення об’єктів ТКЕ від енергопостачання протягом опалювального періоду.

Про це йдеться у пресрелізі асоціації, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Асоціація «Укртеплокомуненерго» вже надала органам державної влади дорожню карту подолання кризи в ТКЕ, запропонувавши першочергові антикризові заходи», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, тепловики пропонують внести зміни до Закону України «Про теплопостачання» щодо заборони відключення об’єктів ТКЕ від енергопостачання в опалювальний період та розробити механізм автоматичного коригування тарифу на теплову енергію через зміну ціни на газ та електроенергію.

Також пропонується закріпити на законодавчому рівні, що ТКЕ розраховуються за енергетичні ресурси лише на умовах 100% післяплати.

Крім того, на думку асоціації, слід повернутися до механізму визначення вартості розподілу газу, який діяв станом на 1 січня 2020 року.

На переконання тепловиробників, Кабінет Міністрів повинен прийняти рішення про використання підприємствами ТКЕ українського газу власного видобутку за прямими угодами з АТ «Укргазвидобування» без посередництва НАК «Нафтогаз України», за ціною не більше 4 000 грн за 1 тис. кубометрів.

«Це дозволить вдвічі зменшити вартість теплової енергії та забезпечити 100% оплату ТКЕ за спожитий природний газ та утримати стрімке зростання тарифів на тепло», - пояснюють в асоціації.

Читайте також: Тарифи, борги, стан ТКЕ: з чим ми входитимемо в опалювальний сезон

Як повідомляв Укрінформ, у газопостачальній компанії «Нафтогаз Трейдинг» занепокоєні низькою активністю виробників тепла з укладання трирічних угод на закупівлю природного газу – за останній тиждень укладено лише 13 договорів.

Загалом на 26 серпня трирічні угоди на постачання газу з «Нафтогаз Трейдингом» уклали 493 виробники тепла. Це приблизно 45% підприємств, що отримували газ від компанії в попередньому опалювальному сезоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-