Раді пропонують посилити незалежність Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку

Раді пропонують посилити незалежність Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку

Укрінформ
Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №5865 "Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків" та деяких інших законодавчих актів України щодо регулювання та нагляду на ринках капіталу та організованих товарних ринках".

Про це у Телеграмі повідомив співавтор документу, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

"Разом з колегами зареєстрували законопроект №5865, який спрямований на протидію фінансовим пірамідам в Україні та боротьбу із спробами їх організації", – написав парламентарій.

Він зазначив, що проєкт закону передбачає посилення незалежності та інституційної спроможності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку як національного регулятора ринків капіталу та організованих товарних ринків.

Окрім цього, за словами Гетманцева, ухвалення законопроєкту дозволить впровадити дієві механізми запобігання маніпулюванням, інсайдерській торгівлі, незаконному використанню інсайдерської інформації та іншим зловживанням на ринках капіталу.

Читайте також: Фондовий ринок України: буде вигідно і підприємствам, і громадянам. От лиш суди…

Проєкт закону ініціювали вісім народних депутатів від парламентських фракції "Слуга народу" та "Голос".

Наразі текст документу відсутній на сайті парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-