Турецька контейнерна лінія почала співпрацю з терміналом у порту «Південний»

Турецька контейнерна лінія почала співпрацю з терміналом у порту «Південний»

Укрінформ
Турецька контейнерна лінія Akkon Lines починає співпрацю з контейнерним терміналом DP World TIS Pivdennyi і вперше запускає свій сервіс в Україні.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі терміналу.

Зазначається, що угода про співпрацю була підписана 26 серпня 2021 року.

"Цей регулярний щотижневий сервіс забезпечить пряме та швидке сполучення між контейнерним терміналом у порту “Південний”, що на Одещині в Україні, та ключовими турецькими портами Амбарлі та Гебзе", - заявляють у преслужбі.

Перший суднозахід на DP World TIS Pivdennyi очікується у першій декаді вересня. Більш короткі та гнучкі маршрути спрощуватимуть українському бізнесу вихід до решти турецьких портів, зокрема, Гемліка, Мерсіна та Аліаги.

Як наслідок, українські вантажовласники зможуть отримати зручний доступ до середземноморських та північноафриканських ринків: румунської Констанци, іспанських Валенсії, Барселони та Кастельона, італійських Салерно та Генуї, туніських Сусса та Бізерте, алжирської Аннаби тощо.

“Ми вперше виходимо на ринок України, яка є лідером за обсягами контейнерообігу на Чорному морі та має стратегічно важливе розташування. Ця співпраця надасть нам доступ до мультимодальної інфраструктури українських партнерів, включаючи мережу т.з. сухих портів та залізничних терміналів”, - розповів директор Akkon Shipping Ukraine, агент Akkon Lines в Україні Ігор Богданов.

За словами генерального директора DP World TIS Pivdennyi Ігоря Жигори, співпраця терміналу з турецькою контейнерною лінією є показником визнання України на міжнародному ринку.

Читайте також: Уряд призначив директора порту «Южний»

Контейнерна лінія Akkon Lines спеціалізується на морських контейнерних перевезеннях у Середземноморському та Чорноморському басейнах. Своїм клієнтам пропонує послуги з перевезення вантажів у контейнерах, зокрема, з відкритим верхом, підвищеної ємності, холодильних. Має офіси в Бурсі, Стамбулі, Ізмірі, Мерсіні та представництво в Лівії.

DP World TIS Pivdennyi – контейнерний термінал, розташований у акваторії морського порту «Південний», що на Одещині. Має власну розвинену залізничну інфраструктуру; першим серед українських морських портів запровадив сервіс регулярних блокпоїздів.

Контейнерообіг у терміналі за 2020 рік становив майже 245 тис. TEU, що на 12% більше, ніж у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-