Нафта дорожчає через наближення тропічного шторму в Мексиканській затоці

Нафта дорожчає через наближення тропічного шторму в Мексиканській затоці

Укрінформ
Ціни на нафту піднімаються в п'ятницю, 27 серпня, через можливі перебої з поставками на тлі прогнозу урагану на вихідних в Мексиканській затоці.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 71,93 за барель, що на $ 0,86 (1,21%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX підвищилася на $ 0,81 (1,2%) - до $ 68,23 барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 70,18 і $ 67,42 відповідно.

У четвер галузеві компанії розпочали евакуацію своїх робочих з нафтовидобувних платформ в Мексиканській затоці. Водночас в очікуванні урагану BHP і BP зупинили видобуток нафти і газу на своїх морських платформах.

Можливість перебоїв з поставками в регіоні, на який припадає 17% видобутку сирої нафти і 5% видобутку сухого природного газу в США, допомогла чорному золоту оговтатися від падіння цін напередодні. Воно було частково пов'язане з відновленням виробництва на морський нафтовій платформі Petróleos Mexicanos після пожежі минулими вихідними.

Читайте також: Нафта дешевшає на побоюваннях про відновлення попиту через нові зараження COVID-19

«У ринку можуть виникнути більш серйозні побоювання у зв'язку із загрозою урагану в Карибському басейні. Очікується, що він буде потужним і на початку наступного тижня може завдати шкоди галузевим об'єктам, розташованим в Мексиканській затоці й штаті Техас », - відзначають аналітики ANZ Research.

Інвестори також стежать за рухом долара і виступом голови Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла. Він може розкрити графік скорочення активів і підвищення відсоткових ставок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-