Нафта дешевшає на побоюваннях про відновлення попиту через нові зараження COVID-19

Нафта дешевшає на побоюваннях про відновлення попиту через нові зараження COVID-19

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер, 26 серпня, після трьох днів зростання поспіль через побоювання з приводу відновлення попиту на тлі зростання числа нових заражень COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $71,85 за барель, що на $0,4 (0,6%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,53 (0,8%) - до $67,82 барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $72,25 і $68,36 відповідно.

Нові спалахи дельта-варіанту коронавірусу викликають стурбованість щодо стабільності відновлення економіки в усьому світі.

«Хоча ціни сильно змінилися ... залишаються питання про те, як збільшення кількості випадків COVID-19 в усьому світі вплине на попит на паливо. У короткостроковій перспективі ринок нафти може бути нестабільним з частими відкатами », - сказав Авар Санду, старший менеджер з сировинних товарів Phillip Futures (Сінгапур).

Управління енергетичної інформації США (EIA) повідомило, що запаси сирої нафти в країні впали третій тиждень поспіль, а загальний попит на паливо виріс до максимуму з березня 2020 р. Це призвело до зростання ціни приблизно на 10% у період з 23-го по 25 серпня. Однак загальна картина попиту далеко не оптимістична.

Згідно з даними EIA, запаси дистилятів, включно з дизпаливом і авіагасом, зросли минулого тижня на 0,6 млн бар. проти очікуваного зниження на 0,3 млн бар. і становили 138,46 млн бар.

Читайте також: Нафта дешевшає через проблеми з поставками

Відновлення виробництва в Мексиці, де в неділю внаслідок пожежі на морській платформі загинуло щонайменше п'ять робітників, а нафтовидобуток скоротився трохи більше ніж на 400 тис. бар./доб. (б/д), також чинить тиск на ціни. Pemex на даний момент видобуває 71 тис. б/д і планує додати ще 110 тис. б/д протягом кількох годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-