За час інспекційної кампанії виявили майже 8 тисяч неформальних працівників - Мінекономіки

За час інспекційної кампанії виявили майже 8 тисяч неформальних працівників - Мінекономіки

Укрінформ
Із моменту початку інспекційної кампанії з виявлення неформальних трудових відносин виявлено 7854 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"З 1 липня в Україні триває інспекційна кампанія з легалізації праці. За цей час було розпочато 2268 інспекційних відвідувань та виявлено 7854 працівники, допущені до роботи без трудових договорів", - йдеться в повідомленні.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільшу кількість неоформлених працівників виявлено у таких сферах: організація харчування, сільське господарство та торгівля.

У регіональному розрізі найбільше незадекларованих працівників виявлено в Одеській (592), Київській (556) та Запорізькій (549) областях.

У ході проведених інспекційних заходів укладено трудові договори із 3299 працівниками.

Крім того, спостерігається збільшення кількості офіційно оформлених працівників. Так, за останній тиждень було офіційно працевлаштовано 70133 працівника, це на 3351 більше, ніж за відповідний період минулого року.

З початку інспекційної кампанії кількість оформлених працівників збільшилася на майже 49 тисяч у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Читайте також: За місяць в Україні виявили понад 4 тисячі неформальних працівників - Мінекономіки

Як повідомлялось, у першому півріччі 2021 року в Україні було проведено інформаційну кампанію про переваги офіційного працевлаштування та ризики неформальних трудових відносин, під час якої оформлено майже 57 тис. працівників.

Із 1 липня Державна служба з питань праці (Держпраці) разом з Державною податковою службою розпочали інспекцію роботодавців, що використовують незадекларовану працю, аби стимулювати їх переходити до формальних трудових відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-