За місяць в Україні виявили понад 4 тисячі неформальних працівників - Мінекономіки

За місяць в Україні виявили понад 4 тисячі неформальних працівників - Мінекономіки

Укрінформ
З моменту початку інспекційної кампанії з виявлення неформальних трудових відносин було виявлено 4064 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Вже майже місяць в Україні триває інспекційна кампанія з виявлення неформальних трудових відносин. За цей час було розпочато 1383 інспекційних відвідування та виявлено 4064 працівників, допущених до роботи без трудових договорів", - йдеться у повідомленні.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця, що засвідчує ефективність ризик-орієнтованого підходу.

Найбільше незадекларованих працівників виявлено у Запорізькій (437), Вінницькій (364) та Хмельницькій (273) областях.

Крім того, під час проведення перевірок укладено трудові договори із 1690 працівниками.

Найактивніше працівники легалізуються у сферах організації тимчасового розміщування (на 141%) та харчування (на 35%). Також є позитивна динаміка у сферах сільського господарства (на 8,5%) та торгівлі (на 7%).

У порівнянні з відповідним періодом 2020 року кількість працівників, щодо яких надійшли повідомлення про прийняття на роботу, збільшилась на 12%.

У регіональному розрізі з початку інспекційної кампанії найвища динаміка працевлаштування у порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається у Закарпатській (43,5%), Чернівецькій (42%) та Донецькій областях (36,9%).

Читайте також: Любченко заявив про зростання рівня офіційного працевлаштування

Як повідомлялось, у першому півріччі 2021 року була проведена масштабна інформаційна кампанія про переваги офіційного працевлаштування та ризики неформальних трудових відносин. В результаті цієї кампанії було офіційно оформлено майже 57 тис. працівників.

Із 1 липня Державна служба України з питань праці (Держпраці) у співпраці з Державною податковою службою України розпочала інспекції з метою виявлення роботодавців, що використовують незадекларовану працю та стимулювання їх до переходу до формальних трудових відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-