Шмигаль анонсував перший раунд переговорів з ЄС щодо прискореного скасування митних тарифів

Шмигаль анонсував перший раунд переговорів з ЄС щодо прискореного скасування митних тарифів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у вересні відбудеться перший раунд переговорів української та європейської сторін щодо прискорення скасування митних тарифів у двосторонній торгівлі.

Про це він заявив після зустрічі з віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нової динаміки набуває політична та економічна інтеграція України з ЄС. Зокрема, у контексті обговорення перегляду цілей Угоди про асоціацію та подальшої лібералізації торгівлі. Упевнений, що вже у вересні відбудеться перший раунд переговорів щодо прискорення і розширення сфери скасування митних тарифів у двосторонній торгівлі відповідно до статті 29 Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна може отримати від ЄС €1,9 мільярда на підтримку бізнесу – Шмигаль

За його словами, динаміки також набув діалог щодо укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції. Йдеться про так звану угоду АСАА.

Також, на його переконання, дуже символічним є те, що 15 липня ЄС знову відкрив свої кордони для українських громадян після паузи, викликаної пандемією.

«Українці можуть вільно подорожувати Євросоюзом і хочу додати, що буквально два дні тому ЄС визнав Українські електронні ковід-сертифікати», - нагадав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив з Меркель приєднання України до європейської енергомережі

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 22 серпня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із Прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-