Уряд перерозподілив кошти на заходи зі створення Державного аграрного реєстру

Уряд перерозподілив кошти на заходи зі створення Державного аграрного реєстру

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про перерозподіл коштів на заходи зі створення Державного аграрного реєстру.

Відповідний документ ухвалений на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це крок уперед у напрямку збільшення конкурентоспроможності галузі, адже реєстр дозволить вийти на новий рівень відносин між державою та сільгоспвиробником, що базується на принципах прозорості, зручності та доступності", - прокоментував Прем'єр-міністр Денис Шмигаль це рішення у Телеграмі.

За його словами, реалізація принципу «єдиного вікна» в межах аграрного реєстру відкриє доступ до зручних та прозорих сервісів, різноманітних державних програм і сприятиме отриманню банківського кредитування.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 листопада 2020 року ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції».

2 грудня 2020 року Президент Володимир Зеленський підписав його.

Згідно із законом, Державний аграрний реєстр ведеться за рахунок коштів державного бюджету шляхом добровільного внесення до нього виробниками сільгосппродукції достовірних відомостей про себе. Закон також розширює коло потенційних одержувачів державної підтримки. Зокрема, передбачається можливість підтримки підприємств, які займаються аквакультурою, ведуть органічне виробництво, використовують зрошення, вирощують овочі, плоди та ягоди. Окрім того, запроваджується можливість підтримки виробників, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Читайте також: В Україні визначили порядок адміністрування Державного аграрного реєстру

Кабінет Міністрів 2 липня 2021 року ухвалив постанову «Про функціонування Державного аграрного реєстру», якою визначив порядок ведення та адміністрування державного аграрного реєстру, а також перелік відомостей державного аграрного реєстру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-