Ціни на нафту зростають після тривалого падіння

Ціни на нафту зростають після тривалого падіння

Укрінформ
Нафта еталонних марок дорожчає під час торгів 18 серпня після зниження цін за підсумками чотирьох сесій поспіль.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Жовтневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 18 серпня подорожчали на 0,33%, до 69,26 дол. за барель. У вівторок, 17 серпня, їх ціна знизилася на 0,7%, становивши на час закриття 69,03 дол. за барель. За даними Dow Jones Market Data, це найнижчий рівень із 19 липня.

Котирування ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) вранці 18 серпня піднялися на 0,38%, до 66,83 дол. за барель. За підсумками попередньої сесії їх ціна опустилася на 1%, завершивши день на позначці 66,59 дол. за барель - мінімумі з 9 серпня.

За останні чотири дні WTI подешевшала майже на 4%, відзначає агентство Bloomberg. Востаннє такий тривалий період безперервного зниження котирувань був зафіксований у березні.

Опубліковані 17 серпня дані Американського інституту нафти (API) вказали на падіння запасів нафти в США за підсумками минулого тижня на 1,2 млн барелів, бензину - на 2 млн барелів, а також зростання резервів дистилятів на 502 тис. барелів. API отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі. Офіційні дані міністерство енергетики США оприлюднить 18 серпня.

Експерти, опитані агентством S&P Global Platts, у середньому прогнозують, що зниження запасів нафти становило 3,1 млн барелів, бензину - 2,3 млн барелів, а збільшення резервів дистилятів - 700 тис. барелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-