В Україні зареєстрували 6,5 тисячі земельних угод – Шмигаль

В Україні зареєстрували 6,5 тисячі земельних угод – Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ринок землі продовжує функціонувати в штатному режимі, спокійно і без конфліктів. Кількість зареєстрованих угод перевищила 6,5 тисяч.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Фейсбуці, коментуючи економічні підсумки тижня.

"Ринок землі продовжує функціонувати в штатному режимі, спокійно і без конфліктів. Кількість зареєстрованих угод вже перевищила 6,5 тисяч. Кожен може реалізувати право вільно розпоряджатися землею, і все більша кількість укладених угод є свідченням, що ринок є дієвим, прозорим та працює на користь українських громадян", - відзначив Шмигаль.

Прем'єр також нагадав, що уряд ухвалив два важливі документи, які створюють додаткові інструменти підтримки невеликих фермерських господарств. Перший механізм передбачає відшкодування фермерам втрат внаслідок можливого пошкодження посівів. "Наприклад, якщо фермер через посуху втратив значну частину посівів озимих або зернових культур, то він зможе отримати державну підтримку в розмірі 4700 грн за один гектар. Це захистить малих фермерів від непередбачуваних надзвичайних ситуацій. Відповідна програма поширюватиметься на господарства, які мають в обробітку до 50 гектарів", - зазначив Шмигаль.

Він також нагадав, що встановлено механізм надання бюджетної субсидії виробникам гречки до 5000 грн за один гектар, але не більше ніж на 300 гектарів оброблюваних угідь одним отримувачем. "Відповідна програма покликана збільшити потенціал до виробництва гречки для забезпечення внутрішнього споживання, так і в перспективі збільшити експортний потенціал", - вважає прем'єр-міністр.

Читайте також: Землі, що потребують консервації, внесені до Публічної кадастрової карти

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2021 в Україні відкрився ринок землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи – громадяни України з обмеженням у 100 га в одні руки. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-