Рішення ВАКС щодо Дубілета «болісно вдарило» по справі — Ситник

Рішення ВАКС щодо Дубілета «болісно вдарило» по справі — Ситник

Укрінформ
Рішення Вищого антикорупційного суду про скасування заочного арешту колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета «болісно вдарило» по цій справі.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо стану протидії кримінальним корупційним та пов'язаним з корупцією правопорушенням, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це рішення Апеляційної палати ВАКС болісно вдарило по справі", - сказав Ситник.

За його словами, справа ПриватБанку є надзвичайно складною і в ній «замішані впливові люди, імена яких і так всі знають».

Як повідомляв Укрінформ, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 20 липня частково задовольнила скаргу адвокатів колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета і скасувала його заочний арешт.

Читайте також: У справі ПриватБанку наразі п'ять підозрюваних - САП

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Інтерполу з проханням щодо оголошення у розшук Дубілета, який наразі переховується за кордоном.

Дубілета підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн ПриватБанку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року.

За версією слідства, ексголова правління ПриватБанку в останній день перед визнанням банку неплатоспроможним у грудні 2016 року спрямував до банківської установи, розташованої в одній з країн ЄС, листи з проханням погасити заборгованість двох великих агрокомпаній за раніше виданими акредитивами за рахунок коштів ПриватБанку, які зберігалися на кореспондентському рахунку у цьому банку.

Читайте також: Розтрата 136 мільйонів: колишню топменеджерку ПриватБанку арештували заочно

У НАБУ вважають, що посадовці ПриватБанку підробили банківські документи, внесли несанкціоновані зміни у баланс банку, у раніше створені електронні документи в електронній системі банку, аби потім приховати цей злочин.

Також наприкінці лютого ексголові правління ПриватБанку Дубілету, колишньому заступнику голови правління банку Володимиру Яценку і колишній очільниці одного з підрозділів банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель неробочих кредитів ПриватБанку, який пов'язують з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінювався у 212,795 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-