Розтрата 136 мільйонів: колишню топменеджерку ПриватБанку арештували заочно

Розтрата 136 мільйонів: колишню топменеджерку ПриватБанку арештували заочно

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ексочільниці підрозділу ПриватБанку у справі про розтрату 136 млн грн, що є підставою для оголошення її Інтерполом у розшук.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Сторона обвинувачення з метою реалізації можливостей міжнародного поліцейського співробітництва відповідно до Інструкції про порядок використання правоохоронними органами України інформаційної системи Міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерпол, звернулася до ВАКС із клопотанням про обрання вказаній особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою на підставі ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто без участі підозрюваної.

ВАКС ухвалою від 17 червня задовольнив вказане клопотання та обрав стосовно колишньої очільниці одного з підрозділів банку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до її затримання і доставки до суду для вирішення питання про застосування обраного запобіжного заходу або його заміни на більш м’який.

Читайте також: ВАКС заочно заарештував ексголову правління ПриватБанку Дубілета - ЦПК

"Вказана ухвала суду є підставою для ініціювання публікації Генеральним секретаріатом Інтерполу червоної картки оповіщення з метою розшуку, затримання, арешту, обмеження свободи пересування та подальшої видачі особи в Україну", - ідеться у повідомленні.

Прокурори САП здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою колишніх топменеджерів ПриватБанку.

Так, в рамках досудового розслідування встановлено, що у грудні 2016 року, за день до визнання Приватбанку неплатоспроможним, вказані особи на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь пов'язаної з банком юридичної особи.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто розтрата та пособництво в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Читайте також: У Фонді гарантування виключають повернення ПриватБанку колишнім власникам

Колишньому голові правління додатково інкриміноване складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, в т.ч. таке, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб - ч. 1,2 ст. 366 Кримінального коденксу України.

Як повідомляв Укрнформ, 25 березня слідчий суддя ВАКС застосувала до колишньої працівниці ПриватБанку запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн 744 тис. 430 грн.

Підозрювана також була зобов’язана дотримуватися процесуальних обов’язків: прибувати за кожною вимогою до слідчого, детектива або суду; не залишати Дніпропетровську область без дозволу слідчого, детектива або суду; повідомляти слідчому, детективу або суду про зміну місця проживання та роботи; утриматися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів паспорт та інші документи, які надають право на виїзд за межі України.

Читайте також: НБУ погодив призначення нового керівника ПриватБанку

Строк дії покладених обов’язків – по 25 травня 2021 року.

За даними ЗМІ, мова йде про колишню працівницю ПриватБанку Надію Конопкіну, яку підозрюють у причетності до розтрати 136 млн грн банку.

30 березня за колишню працівницю ПриватБанку внесли заставу у розмірі 2 млн 744 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-