У справі ПриватБанку наразі п'ять підозрюваних - САП

У справі ПриватБанку наразі п'ять підозрюваних - САП

Укрінформ
Наразі у кримінальному провадженні щодо ПриватБанку є п'ять підозрюваних.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук поінформував у ефірі “Радіо НВ”.

“Слідство триває, наразі є п'ять осіб, яким повідомлено про підозру. Але ми не можемо анонсувати підозри. Деталі і анонси — це все таємниця слідства”, - поінформував в.о. керівника САП.

Як повідомлялося, 15 березня Національне антикорупційне бюро оголосило підозру трьом колишнім посадовцям ПриватБанку - ексголові правління Олександру Дубілету, його заступнику та керівнику міжбанківських операцій. Їх підозрюють у розтраті 8 млрд грн.

За версією слідства, ексголова правління ПриватБанку в останній день перед визнанням банку неплатоспроможним у грудні 2016 року спрямував до банківської установи, розташованої в одній з країн ЄС, листи з проханням погасити заборгованість двох великих агрокомпаній за раніше виданими акредитивами за рахунок коштів ПриватБанку, які зберігалися на кореспондентському рахунку в цьому банку.

Читайте також: САП просить Інтерпол оголосити у розшук ексочільника ПриватБанку Дубілета

У НАБУ вважають, що посадовці ПриватБанку підробили банківські документи, внесли несанкціоновані зміни у баланс банку, у раніше створені електронні документи в електронній системі банку, аби потім приховати цей злочин.

29 березня НАБУ оголосило у розшук ексголову правління ПриватБанку Олександра Дубілета, якого підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року.

12 травня НАБУ оголосило в розшук екскерівницю департаменту міжбанківських операцій ПриватБанку Олену Бичихіну, підозрювану у справі про розтрату 8,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-