Уряд сьогодні планує ухвалити Стратегію енергобезпеки

Уряд сьогодні планує ухвалити Стратегію енергобезпеки

Укрінформ
Кабінет Міністрів на черговому засіданні у середу, 4 серпня, планує ухвалити Стратегію енергетичної безпеки.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, ініціював розгляд цього питання міністр енергетики Герман Галущенко.

Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко вніс на розгляд уряду деякі питання управління об’єктами державної власності. Міністр фінансів Сергій Марченко пропонує затвердити порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку інформаційної інфраструктури державного фінансового контролю Державній аудиторській службі, а також врегулювати умови забезпечення приватним акціонерним товариством “Українська фінансова житлова компаніяˮ громадян України житлом.

Деякі питання соціальної підтримки багатодітних малозабезпечених сімей, а також внесення змін до плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління - також плануються до розгляду.

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров ініціював проєкт постанови про реалізацію експериментального проєкту щодо спрощення умов для започаткування та провадження підприємницької діяльності.

Також члени КМУ можуть врегулювати деякі питання реалізації експериментального проєкту з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах.

У порядку денному - зміни до порядку призначення та виплати стипендій Президента України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати. Плануються і зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення загальнодержавних топографо-геодезичних та картографічних робіт і робіт з демаркації та делімітації державного кордону, до порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів”.

Читайте також: В Україні з 2023 року запроваджуватимуть соціальні пакети з накопичувальними пенсіями

Урядовці погодять низку законопроєктів, які потім внесуть на розгляд Верховної Ради. Зокрема, про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки, а також зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у сфері поводження з генетично модифікованими організмами. Вони можуть погодити й проєкт указу Президента про вихід України з угоди про спільну діяльність з дослідження і використання космічного простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-