Іноземець, два українці та 24 компанії потрапили під санкції РНБО за контрабанду

Іноземець, два українці та 24 компанії потрапили під санкції РНБО за контрабанду

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні економічні санкції щодо 3 осіб та 24 афілійованих з ними компаній, які в народі називають контрабандистами.

Про це на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО у Донецькій області заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступне питання, яке ми розглядали - це питання застосування персональних економічних, обмежувальних санкцій. Як ви знаєте, ми почали вже працювати з тою категорією людей, яку в народі називають контрабандистами. Не всі з них увійшли в попередні списки. Ці списки були доповнені, і на цей раз список формувала не Служба безпеки України, а МВС на чолі з міністром Денисом Монастирським. На сьогоднішній день до цього списку увійшли три фізичні особи, а саме: Олександр Акст (громадянин Німеччини, 1986 року народження), громадянин Валерій Григорович Фальковський, 1974 року народження, громадянин Студенець Владислав Олександрович, 1984 року народження. Один громадянин Німеччини і 2 громадянина України», - повідомив Данілов.

Читайте також: ДБР перекрило один з найбільших каналів контрабанди техніки та брендового одягу

Він також зазначив, що до списку потрапили і 24 компанії, які афілійовані зі згаданими особами.

Данілов запевнив, що боротьба з контрабандистами триватиме й надалі та пообіцяв нові санкції РНБО щодо тих, хто не припинить протизаконну діяльність.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО від 2 квітня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Згідно з рішенням РНБО, санкції застосовані до 79 компаній. За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-