ДБР перекрило один з найбільших каналів контрабанди техніки та брендового одягу

ДБР перекрило один з найбільших каналів контрабанди техніки та брендового одягу

Відео
Укрінформ
Працівники ДБР спільно з Департаментом протидії контрабанді Митної служби перекрили один з найбільших в Україні каналів контрабанди техніки та брендового одягу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Зазначається, що держава втрачала десятки мільйонів гривень щомісяця.

Під час обшуків на центральних сортувальних станціях операторів поштового зв’язку та в підрозділах Київської митниці вилучено приблизно 30 тонн товару. Наразі ще триває його оцінка та підрахунок.

“Один із поштових перевізників протягом тривалого часу завозив з-за кордону через столичний аеропорт великі партії товарів широкого вжитку, брендовий одяг, електротовари та підакцизні товари під виглядом простих поштових перевезень. Великі партії товару ввозились на територію України під виглядом відправлень для громадян України, які навіть не підозрювали про це. Всі «посилки» оцінювались до 100 євро, що дозволяло не сплачувати податки”, - ідеться у повідомленні.

Тільки у липні цей поштовий оператор ввіз в Україну понад 150 тонн товару, не сплативши при цьому понад 30 мільйонів гривень податків та зборів.

Натомість організатори контрабанди брали у замовників гроші за перевезення товарів без митної декларації. Суми обраховувались залежно від групи товару. Техніка, зокрема телефони та планшети, мали чітко визначену ціну за одиницю, брендовий одяг мав визначену суму за кілограм. Потім ці товари потрапляли до магазинів, де реалізовувались за готівку.

Читайте також: ДБР цьогоріч направило у суд обвинувальні акти щодо 365 корупціонерів

Працівники ДБР встановлюють коло причетних до схеми осіб, у тому числі серед співробітників Митної служби.

У відомстві нагадали, що 12 липня працівники ДБР провели обшуки на території митного поста «Бориспіль» Київської митниці. Під час обшуків слідчі вилучили приблизно 3 тонни високоліквідних товарів цього ж перевізника, які планувалось завезти на територію України без сплати митних платежів та зборів.

Читайте також: ДБР завершило розслідування щодо працівниці Вищого госпсуду, яка втручалася у авторозподіл справ

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня співробітники ДБР спільно з департаментом протидії контрабанді Митної служби ліквідували потужний канал контрабанди товарів широкого вжитку і підакцизних товарів через столичні аеропорти на десятки мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-