ДБР перекрило на Київській митниці канал контрабанди на десятки мільйонів

ДБР перекрило на Київській митниці канал контрабанди на десятки мільйонів

Фото
Укрінформ
Співробітники ДБР спільно з департаментом протидії контрабанді Митної служби ліквідували потужний канал контрабанди товарів широкого вжитку і підакцизних товарів через столичні аеропорти на десятки мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

“Попередньо встановлено, що один із поштових перевізників протягом тривалого часу завозив великими партіями з-за кордону товари широкого вжитку, брендовий одяг, електротовари та підакцизні товари під виглядом простих поштових перевезень. У такий спосіб поштовий перевізник уникав сплати податків, тоді як збитки державі щомісячно обраховувалися десятками мільйонів гривень”, - йдеться у повідомленні.

На Київській митниці ДБР ліквідувало канал контрабанди товарів на десятки мільйонів гривень / Фото: ДБР

Зазначається, що лише у липні цей експортер завіз в Україну більше 150 тонн товару, не сплативши при цьому понад 30 млн грн податку.

Читайте також: ДБР викрило банду, яка вимагала гроші у поранених на фронті

Наразі працівники ДБР встановлюють коло причетних до схеми осіб, у тому числі серед співробітників митниці, та перевіряють відповідність затриманого товару супровідним документам. Серед іншого, правоохоронці вилучили більше 30 тонн товару.

“Наразі проводяться масштабні обшуки на центральних сортувальних станціях операторів поштового зв’язку та в підрозділах Київської митниці. Про результати попередніх слідчих дій буде повідомлено додатково”, - розповіли у ДБР.

Як повідомлялося, 23 липня генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що правоохоронці затримали двох братів, громадян Туреччини - організаторів контрабанди героїну на понад 1 млрд грн.

Читайте також: У чотирьох областях «чорні лісоруби» знищили дерев більш як на 16 мільйонів - ДБР

Голосіївський райсуд Києва того ж дня обрав запобіжні заходи двом затриманим організаторам транснаціональної злочинної схеми, які підозрюються у постачанні героїну з Ірану до України, у вигляді арешту без альтернативи застави.

26 липня начальник Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Сергій Федченко поінформував, що правоохоронці затримали третього учасника транснаціональної злочинної наркогрупи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-