Президент запросив главу МВФ відвідати Україну та обговорити подальшу співпрацю

Президент запросив главу МВФ відвідати Україну та обговорити подальшу співпрацю

Укрінформ
Президент запросив директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крісталіну Георгієву відвідати Україну й особисто обговорити подальші кроки продуктивної співпраці.

Про це повідомляє пресслужба Глави держави за результатами телефонної розмови Зеленського з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою, передає Укрінформ.

Глава держави подякував Георгієвій за підтримку України у складний рік пандемії: «Транш у 2,1 мільярда доларів, який ми одержали, допоміг нам підтримати людей, малий і середній бізнес, нашу медичну галузь у період декількох локдаунів».

Сторони також обговорили прогрес у виконанні поточної програми МВФ stand-by, а саме виконання Україною основних структурних маяків, що були визначені нею. Зокрема йдеться про два ключові законопроєкти, які мають на меті посилення корпоративного управління в банках, а також закони про Вищу раду правосуддя, Вищу кваліфікаційну комісію суддів тощо.

Читайте також: Глава МВФ назвала розмову із Зеленським дуже конструктивною

«Позиція України залишається незмінною: відносини з МВФ є дуже важливими для нас, і ми продовжуватимемо виконувати домовленості з міжнародними партнерами», - наголосив Президент.

Співрозмовники обмінялися думками щодо прогресу реформ та інституційних змін, які відбуваються в Україні, зокрема стосовно запуску ринку землі, реформи в галузі інфраструктури, ухваленого парламентом у першому читанні законопроєкту про деолігархізацію та законопроєкт про Національний банк України, який наразі розробляється за участю міжнародних партнерів і буде розглянутий Верховною Радою після відновлення її роботи восени цього року, а також ухвалення закону про НАБУ в другому читанні.

Глава держави зазначив, що тримає під особистим контролем проведення судової реформи та докладає максимум зусиль для її успішної реалізації.

Читайте також: НБУ очікує на прогрес у перемовинах України з МВФ

Окремо було обговорено темпи відновлення української економіки, зокрема виконання державного бюджету та конкретні показники економічного зростання. Сторони дійшли згоди щодо активізації спільної роботи представників українського уряду та МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський у середу заявив, що вважає Україну готовою до отримання нового траншу макрофінансової допомоги Міжнародного валютного фонду. Він зазначив, що розмовлятиме про це з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-