В Україні від співпраці з Alstom очікують локалізації виробництва на рівні 35%

В Україні від співпраці з Alstom очікують локалізації виробництва на рівні 35%

Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури України очікують від французької компанії Alstom локалізацію в Україні виробництва електротягів на рівні не менше 35%, а також створення максимальної кількості робочих місць.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час зустрічі з представниками компанії, повідомляє пресслужба відомства у Фейсбуці.

"Угода з компанією Alstom важлива для нас не лише у рамках оновлення парку електричних локомотивів. Це додаткова можливість для подальшого розвитку власного виробництва. Ми очікуємо локалізацію в Україні як мінімум на рівні 35%", - сказав Кубраков.

Він додав, що наразі Укрзалізниця спільно з французькими партнерами готують детальний план, з визначенням термінів та конкретними кроками для реалізації проєкту.

Представники компанії Alstom у ході підготовки до процесу локалізації вже провели низку зустрічей з українськими виробниками.

Читайте також: Французька компанія допоможе модернізувати українські потяги

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2021 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову угоду між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ «Укрзалізниця». У межах угоди передбачається постачання 130 вантажних електротягів компанії Alstom. З них 80 — двосистемні, і ще 50 — односистемні.

Угода була укладена 13 травня 2021 року в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-