Україні потрібен новий суспільний договір між працедавцями і працівниками - польський експерт

Україні потрібен новий суспільний договір між працедавцями і працівниками - польський експерт

Укрінформ
Реформа Трудового кодексу в Україні повинна включати зміцнення інститутів ринку праці і укладення нового суспільного договору між працедавцями і працівниками.

Таку думку під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Трудові ресурси» висловив у середу польський експерт, колишній міністр праці Польщі (2004-2005) Пьотр Кульпа, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, в Україні потрібно зміцнювати інститути ринку праці – профспілки та організацій працедавців. Відтак в діалозі між ними держава може користуватися додатковим перевагами.

“Суть майбутньої реформи – це розподіл відповідальності. Для того, щоб гарантувати стабільний розвиток, потрібен суспільний договір, як в Ірландії чи Польщі”, - зазначив Кульпа.

За його словами, суть цього договору полягає у тому, що профспілки беруть на себе відповідальність за те, щоб не висувати вимоги збільшення зарплати вище, ніж передбачено цим договором, а працедавець від цього отримує податкові пільги.

Польський експерт зазначив, що Україна у випадку швидкої реформи Трудового кодексу доволі швидко відчує прогрес.

Читайте також: Милованов: Розвиток креативної економіки - один із шляхів підвищення продуктивності праці

Він зазначив, що в Польщі, коли рівень безробіття на початку минулого десятиліття становив понад 20%, Трудовий кодекс вирішили зробити більш еластичним. Натомість зараз, коли ситуація покращилася, Трудовий кодекс став ще більш привабливим з точки зору працівника, заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-