Нацбанк виключив з реєстрів три компанії

Нацбанк виключив з реєстрів три компанії

Укрінформ
Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 16 липня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк України виключив дві компанії – ТОВ "Проксима-груп" та ТОВ "Компанія-Атлант" – із Державного реєстру фінансових установ на підставі їхніх власних заяв, а ТОВ "Олмакс Груп" виключено з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Зазначається, що "Проксима-Груп" та "Компанія-Атлант" мали по три ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. Усі ліцензії було анульовано 18 червня 2021 року.

ТОВ "Олмакс груп" не мало ліцензій на надання фінансових послуг.

Крім того, Національний банк відкликав ліцензії на надання фінпослуг п’яти установам.

Так, відкликано усі наявні ліцензії у ТОВ "ФК "Аверс Капітал", яке мало чотири ліцензії – на послуги фінансового лізингу, послуги факторингу, надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також надання гарантії. У кредитної спілки "Фінансова підтримка" відкликано ліцензію на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Ліцензії на надання гарантій відкликано у ТОВ "ФК "Алькор Фінанс" і ТОВ "ФК "Альянс Плюс", ліцензію на надання послуг із фінансового лізингу - в ТОВ "Лайфлайн Фінанс".

Читайте також: НБУ анулював ліцензію фінансовій компанії через відмову у проведенні перевірки

При цьому три щойно згадані установи продовжують свою діяльність. Так, "ФК "Алькор Фінанс" та "Лайфлайн Фінанс" мають по дві чинні ліцензії – на надання послуг із факторингу та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. "ФК "Альянс Плюс" має три чинні ліцензії – на послуги факторингу, послуги фінансового лізингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-