До опалювального сезону треба накопичити 17 мільярдів кубів газу – Міненерго

До опалювального сезону треба накопичити 17 мільярдів кубів газу – Міненерго

Укрінформ
До початку опалювального сезону Україна має накопичити щонайменше 17 млрд кубометрів газу.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час наради з питань підготовки до опалювального сезону у Міністерстві енергетики, повідомляє пресслужба Міненерго.

Під головуванням міністра енергетики Германа Галущенка відбулася нарада щодо питань накопичення газу для сталого проходження опалювального сезону. У нараді взяли участь голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон, представники НКРЕКП, компаній-постачальників газу.

Під час наради обговорили підготовку газового сектору до осінньо-зимового періоду та стан накопичення газу, в обсягах, необхідних для сталого проходження осінньо-зимового періоду (ОЗП), а також заходи для гарантування безперервного постачання природного газу побутовим споживачам.

Зазначається, що планом заходів щодо підготовки до ОЗП визначено, що до 15 жовтня 2021 року має бути накопичено не менш як 17 млрд кубометрів природного газу, щоб забезпечити потреби побутових споживачів та підприємств теплопостачання.

Читайте також: Річний тариф на газ дасть змогу знизити плату за опалення — Вітренко

За згодою учасників наради Міненерго і надалі буде постійним майданчиком для контролю за своєчасним виконанням плану накопичення природного газу для проходження опалювального періоду 2021/22.

Як повідомлялося, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що Україна має достатньо газу для стабільного проходження опалювального сезону і продовжує закачування палива у підземні газосховища.

Читайте також: Кабмін затвердив план підготовки до опалювального сезону

За два місяці сезону закачування до підземних сховищ надійшло 0,93 млрд кубометрів газу, всього запаси палива перевищили 16 млрд кубометрів. АТ «Укртрансгаз» розраховує увійти в опалювальний сезон із запасами газу на рівні 19-20 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-