За транзит газу Україна отримує $2 мільярди щороку - Президент

За транзит газу Україна отримує $2 мільярди щороку - Президент

Укрінформ
За транзит газу Україна отримує 2 млрд доларів щорічно і витрачає їх, зокрема, на розвиток інфраструктури.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в межах форуму "Україна 30. Гуманітарна політика" сказав Президент України Володимир Зеленський.

"Є принципові речі, які ми повинні розуміти. Для нас це не просто слова “енергетична безпека”. Ми отримуємо за транзит (газу - ред.) 2 млрд доларів. Якщо хтось говорить про економіку, суто економічний проєкт ("Північний потік -2" - ред.), то частину від цього економічного напрямку я можу декларувати, ми отримуємо щорічно 2 млрд доларів за транзит. Якщо ми говоримо про зелений курс України, то це про зменшення видобутку і користування газом, також це зменшення теплової генерації. Про що ми говоримо: де ми беремо на все це гроші? 2 млрд - це частина, до речі, тих грошей, які ми витрачаємо на інфраструктуру, на нашу армію і витрачаємо на саме зміну інфраструктури, енергетичної інфраструктури України", - сказав Зеленський.

Він додав: щоб перейти до відновлювальної енергетики та отримати реальний результат, Україні знадобиться 10-15 років. У цей час ми повинні бути впевненими в тому, що Україна буде забезпечена газом.

Читайте також: Україна й Німеччина мають різні погляди на Nord Stream 2, чекаємо безпекових гарантій - Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 11-12 липня перебував з робочим візитом у Німеччині. У Берліні він провів зустрічі з прем’єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом, Федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером ФРН Ангелою Меркель, з якою говорив і про добудову газогону "Північний потік -2".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-