Україна й Німеччина мають різні погляди на Nord Stream 2, чекаємо безпекових гарантій - Зеленський

Україна й Німеччина мають різні погляди на Nord Stream 2, чекаємо безпекових гарантій - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський задоволений зустріччю з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалам, повідомляє Укрінформ.

“Я в цілому задоволений нашою зустріччю. Вона була неочікувано довгою - більше 4 годин”, - сказав він.

Президент підкреслив, що Україна і ФРН мають різні погляди щодо Північного потоку 2, але він вважає, що навів багато аргументів, й Україна не втратить позицій після добудови й уведення газогону в експлуатацію. Він висловив сподівання, що незабаром Україна отримає пропозицію ФРН щодо безпекових гарантій.

Зеленський також зауважив, що німецька сторона дуже багато говорила про закон про олігархів. “І це дуже важливо для мене”, - підкреслив він.

Читайте також: Зеленський в Німеччині: Прощання з Меркель і знайомство з Лашетом

За словами Президента, зараз є розуміння у всіх сторін, що Нормандська зустріч має відбутись, але її терміни віддаляє Росія.

“Нормандська зустріч повинна бути, тому що напрацьовані кластери, кроки щодо практичного втілення у життя Мінського процесу. Кластери напрацьовані німецькою стороною, погоджені Францією, і ми в принципі — за. Вони передані російській стороні, і всі бачать, що відтерміновується норманська зустріч саме сьогодні через позицію РФ. Це важливо, що ми втрьох це розуміємо”, - сказав Зеленський.

Також він наголосив, що довів німецькій стороні, що Україна робить все для того, щоб ця зустріч відбулась. “І ми робили все для того, щоб з боку РФ також були виконані всі пункти наших домовленостей грудня 2019 року”, - додав Президент.

Читайте також: Меркель обіцяє, що Nord Stream 2 не замінить український транзит

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський 11-12 липня перебував з робочим візитом у Німеччині. У Берліні він провів зустрічі з прем’єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом, Федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-