Шмигаль прокоментував розширення Росією заборони на імпорт з України

Шмигаль прокоментував розширення Росією заборони на імпорт з України

Укрінформ
Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українські виробники переорієнтовуються на європейські ринки і це природний процес, який відповідає економічним векторам держави.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу у Києві щодо нещодавнього розширення з боку Росії переліку товарів, які заборонено ввозити з України і подальші дії України з цього приводу, передає кореспондент Укрінформу.

«Фактично за останні шість років обсяг торгівлі з Росією зменшився фактично в шість разів…Натомість товарообіг з Європою зріс до більше 40%, це зростання більше ніж в 5 разів. Відбувається заміщення ринків і Україна сьогодні вчиться виготовляти більш якісну продукцію за європейськими стандартами і це відповідає векторам розвитку країни».

Шмигаль додав, що на даний час «не говоримо про торгові війни, йде природна переорієнтація ринку України на ринок Європи та інших країн».

Читайте також: Відведення військ РФ від українського кордону фактично не відбулося – Зеленський

Як повідомлялося, У Росії розширили список продуктів, ввезення яких з України заборонено. Постанову уряду РФ від 28 червня опубліковано на офіційному порталі правової інформації на початку липня.

В розширений список забороненого імпорту потрапили морозиво та інші види харчового льоду, мінеральна вода, а також газовані води з доданням цукру чи інших підсолоджувачів або смако-ароматичних речовин, готові супи та бульйони і заготовки для їх приготування.

Крім того, обмежено ввезення ячменю, пальмової олії і його фракцій, готових або консервованих м'ясних продуктів, м'ясних субпродуктів, готових або консервованих ракоподібних, не знежиреної какао-пасти, макаронних виробів, попкорну, продуктів типу мюслі на основі несмажених пластівців із зерна, а також томатного кетчупу та інших томатних соусів, майонезу, продуктів для приготування соусів.

Заборона також торкнулася макухи та продуктів, що використовуються на корм худобі, деяких видів лісоматеріалів і пакувальної тари.

Зміни 28 червня були внесені до постанови від 29 грудня 2018 року.

Читайте також: Виробництво акумуляторів: Україна та ЄС домовилися про промислове партнерство

Постанова уряду РФ від 29 грудня 2018 року заборонила ввезення з України пшениці, солодового пива, соняшникової олії, шоколаду, фруктових і овочевих соків, хліба і борошняних кондитерських виробів, спиртних напоїв, деяких видів машин і устаткування для сільського господарства і переробної промисловості.

Кабінет Міністрів України в березні 2021 року розширив перелік російських товарів, які заборонено ввозити на митну територію країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-