Виробництво акумуляторів: Україна та ЄС домовилися про промислове партнерство

Виробництво акумуляторів: Україна та ЄС домовилися про промислове партнерство

Фото
Укрінформ
Україна та Європейський Союз започаткували стратегічне партнерство у сфері критичної сировини та акумуляторів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час конференції високого рівня щодо стратегічного партнерства України та ЄС з питань критичної сировини та акумуляторів повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зауважив, що Україна готова поглиблювати співпрацю з ЄС у різних сферах, зокрема щодо критичної сировини.

«Започатковуючи стратегію партнерства з ЄС у сфері критичної сировини та акумуляторів, закріплюючи це меморандумом, ми домовляємось об’єднувати наші зусилля та діяти з ЄС для розвитку зеленої економіки, створення бізнес-можливостей та нових робочих місць», - сказав Шмигаль.

Україна та Європейський Союз започаткували стратегічне партнерство у сфері критичної сировини та акумуляторів / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Читайте також: Шмигаль повіз віцепрезидента Єврокомісії на гірничо-збагачувальний завод

Він додав, що однією з цілей партнерства Україна вбачає інтеграцію переробної промисловості України до ланцюгів створення доданої вартості як надійного постачальника продукції з більш високим ступенем переробки.

Шмигаль наголосив, що українська промисловість може стати важливим партнером для європейських компаній.

«Україна може стати важливим елементом Європейського економічного простору у видобувній сфері та інтегрованою частиною єдиних з ЄС промислових ланцюгів. Це і видобування, і постачання, і переробка критичних для ЄС мінеральних ресурсів», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Зріс індекс інвестиційної привабливості України - Мінекономіки

Глава уряду наголосив, що розвиток співпраці з ЄС у сфері сировинних матеріалів та акумуляторів набуває для України важливого значення. «Це сприятиме інтеграції ланцюжків постачання мінеральних ресурсів, посилення стратегічної стійкості в період постпандемічного відновлення, забезпечення безперешкодної торгівлі та інвестицій в сировинну галузь», - сказав він. Крім того Шмигаль звернув увагу, що для України цікаво бути партнером ЄС у видобутку критичної сировини та її переробці, а не «сировинним донором».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-