Нафта дешевшає на тлі невизначеності в ОПЕК+

Нафта дешевшає на тлі невизначеності в ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер, 8 липня, через побоювання інвесторів, що провал переговорів ОПЕК+ на цьому тижні вплине на світовий видобуток.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73,3 за барель, що на $0,13 (0,18%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,24 (0,33%) - до $71,96 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $73,43 і $72,2 відповідно.

Читайте також: Нафта торгується різноспрямовано після різкого спаду напередодні

Ринки сирої нафти були нестабільними протягом останніх двох днів після зриву переговорів між великими виробниками нафти Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Інвестори як і раніше чекають сигналів від країн ОПЕК+, які поки так і не дійшли згоди щодо рівнів видобутку з серпня поточного року.

Переговори міністрів країн ОПЕК+, що почалися минулого тижня, зайшли у глухий кут. Більшість держав підтримує збільшення виробництва на 400 тис. барелів на добу (б/д) з наступного місяця і продовження угоди до кінця 2022 року. Винятком є ​​ОАЕ, які готові підтримати збільшення видобутку, але не продовження угоди, наполягаючи на збільшенні своєї референтної бази зниження видобутку після квітня 2022 року.

Читайте також: Зустріч ОПЕК+ скасували

"Нафтовий ринок виходить за рамки дефіциту поставок у серпні і очікує, що угода ОПЕК+ розвалиться задовго до квітня 2022 року, коли вона закінчується, оскільки інші країни-члени будуть вимагати подальших поступок для забезпечення більшої частки ринку", - сказав Едвард Мойя з OANDA.

Тим часом запаси нафти і бензину в США різко знизилися минулого тижня, повідомили два джерела на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти (API) в середу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-