Стабільність є ключовою умовою подальших інвестицій в Україну – МЗС Норвегії

Стабільність є ключовою умовою подальших інвестицій в Україну – МЗС Норвегії

Укрінформ
Стабільність у впровадженні реформ в Україні є основною умовою для продовження інвестування в українську економіку з боку Норвегії, яка є одним із найбільших донорів України.

Як передає Укрінформ, про це на 4-й Міжнародній конференції з питань реформ в Україні у Вільнюсі сказав державний секретар Королівства Норвегія, член Консервативної партії Єнс Фроліх Холте.

«Стабільність є ключовою основою продовження таких інвестицій. Ми очікуємо, що Україна продовжуватиме процес реформ, що Україна здійснить всі можливі заходи з антикорупційних цілей, покращить конкурентоздатність на світових ринках, посилить стабільність для наступних поколінь», - зазначив представник МЗС Норвегії.

Холте зауважив, що Норвегія є одним із найбільших донорів України, особливо в енергетичному секторі, у сфері ядерної безпеки. Так, за його словами, країна інвестувала в економіку України вже 170 мільйонів євро.

Норвегія допомагає Україні і в реформі корпоративного управління, а також в реформах державних підприємств.

«Такі рішення і такі дії досить складні, але ми відкриті для їх подальшого вирішення, і якщо ми не досягнемо наших цілей, тоді їх не досягне демократія загалом. І це не в наших інтересах», - зазначив Холте.

За його словами, зниження рівня корупції, посилення державних фінансів та покращення загального інвестиційного клімату «це все буде продовжувати процес реформ і економічного зростання».

Читайте також: Глава МЗС Данії вважає недостатньо швидкою судову реформу в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці, де бере участь у Міжнародній конференції з питань реформ в Україні. Конференція була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

Фото: skipsrevyen.no

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-