Глава МЗС Данії вважає недостатньо швидкою судову реформу в Україні

Глава МЗС Данії вважає недостатньо швидкою судову реформу в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод вважає недостатньо швидким прогрес в реформуванні судової системи України і наголошує на важливості дотримання рекомендацій Венеційської комісії при доборі суддів.

Про це Кофод заявив у виступі на відкритті 4-ї Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кофод запевнив, що Данія і надалі твердо підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України і висловив упевненість, що міжнародна спільнота не дозволить Росії «відсунути вбік фундаментальні принципи та не давати Україні реалізувати її потенціал».

Глава МЗС Данії відзначив трансформацію, яка відбулася в Україні порівняно з ситуацією на час проведення Конференції з питань реформ у Копенгагені три роки тому. Водночас Кофод зауважив, що підходи, які потрібні для реформування України, мають бути цілісними та політично виваженими.

У цьому контексті Кофод привітав боротьбу з олігархами, яка необхідна насамперед для розвитку реформ, а також наголосив на важливості дотримання рекомендацій Венеційської комісії при доборі учасників судової системи.

«Як уже говорилося, судова реформа – це мати усіх реформ. Після Майдану багато чого було досягнуто, але прогрес реформ насправді недостатньо швидкий, залишаються виклики, і ми не можемо дозволити собі думати про минуле зважаючи на те, що є ризик того, що олігархи заважатимуть реформам. Ситуація з обранням керівника одного з антикорупційних органів два тижні тому є проявом цих викликів», - сказав Кофод.

Читайте також: Штати та ЄС вітають закон про відновлення роботи ВККС: на черзі - Вища рада правосуддя

Він висловив сподівання, що в майбутньому лідери України будуть рухатися в тому напрямку, який відповідає очікуванням українців стосовно прозорості та доброчесності, і наголосив, що «реалізація роботи антикорупційних органів надзвичайно важлива у цьому контексті».

Як повідомлялося, у середу в Президентському палаці у Вільнюсі (Литва) розпочалася 4-та Міжнародна конференція з питань реформ в Україні, що триватиме два дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-