Із розміщенням єврооблігацій Нафтогаз визначатиметься восени - Вітренко

Із розміщенням єврооблігацій Нафтогаз визначатиметься восени - Вітренко

Укрінформ
Протягом літа Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» готуватиметься до можливого випуску єврооблігацій, а вже восени ухвалить остаточне рішення стосовно їх розміщення.

Як передає Укрінформ, про це розповів голова правління компанії Юрій Вітренко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Чи не єдиний індикатор реального ставлення інвесторів до змін в Нафтогазі – це котирування його єврооблігацій. І що ми бачимо? Дохідність зменшується. Тобто інвестори позитивно ставляться до цих змін… Таким чином, ми можемо розраховувати на відносно вдале розміщення єврооблігацій, до якого ми підготуємося до осені. І вирішуватимемо восени, хочемо розміщувати єврооблігації чи ні», - сказав голова правління Нафтогазу.

За його словами, нині котирування компанії приблизно дорівнюють показникам, з якими свої єврооблігації нещодавно розмістив напередодні «Укравтодор».

Залучені за рахунок розміщення єврооблігацій кошти, на думку Вітренка, можуть бути використані Нафтогазом для оптимізації кредитного портфеля. Наприклад, більш дорогі запозичення, якщо буде сприятлива кон’юнктура, заміщуватимуться більш дешевими.

Також компанія може інвестувати частину залучених коштів у видобуток вуглеводнів та енергоефективність. Це можуть бути інвестиції у виробництво тепла з біомаси або програми інвестування в індивідуальні теплові пункти, які дозволяють ОСББ більш ефективно використовувати тепло.

"Ми дивитимемося на ті сфери, які найбільш потребують участі національної компанії", - підсумував очільник Нафтогазу.

Читайте також: Рейтинг від S&P для облігацій Укравтодору очікується на рівні В - банкір

Як повідомлялось, Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) 17 червня 2021 року розмістило семирічні євробонди на 700 млн доларів США під 6,25% на Лондонській фондовій біржі під державні гарантії.

Нині в обігу перебувають три випуски єврооблігацій Нафтогазу 2019 року випуску. У липні того року було випущено трирічні бонди на 335 млн дол. під 7,375% і п'ятирічні на 600 млн євро під 7,125%, у листопаді - семирічні на 500 млн дол. із дохідністю 7,625%.

Торік у жовтні Нафтогаз мав намір здійснити ще один випуск єврооблігацій - з терміном погашення у 2027 році, але потім скасував розміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-