Рейтинг від S&P для облігацій Укравтодору очікується на рівні В - банкір

Рейтинг від S&P для облігацій Укравтодору очікується на рівні В - банкір

Укрінформ
Рейтинг облігацій, випущених Укравтодором під державні гарантії, очікується на рівні В від S&P, що відповідає суверенному рейтингу України.

Про це повідомив голова правління АТ "Укрексімбанк" Євген Мецгер у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Значний досвід АТ "Укрексімбанк" у підготовці та реалізації власних трансакцій залучення довгострокових ресурсів в економіку України на міжнародних ринках капіталу дозволив нам вперше за історію банку успішно виступити вже в ролі ко-менеджера випуску для іншого українського емітента – нашого надійного партнера Укравтодору. Українські дорожники розмістили єврооблігації на $700 млн під 6,25% строком на 7 років під державні гарантії", - написав він.

Читайте також: Марченко про облігації Укравтодору: Глобальний фінансовий ринок демонструє довіру до України

Мецгер уточнив, що спільними лід-менеджерами та букранерами випуску виступили J.P. Morgan та Dragon Capital.

"Рейтинг облігацій очікується на рівні В від S&P, що відповідає суверенному рейтингу України", - зауважив голова правління АТ.

Він також подякував Міністерству фінансів України та Національному банку за допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) 17 червня 2021 року розмістило євробонди на 700 млн доларів США під 6,25% на Лондонській фондовій біржі під державні гарантії. За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, у ході розміщення Укравтодор отримав заявок майже на 2,4 млрд доларів США, що більш як утричі перевищило запланований обсяг випуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-